Foto: Magnus Lindstedt/Försvarsmakten

Infokväll för 17-åringar om totalförsvarsplikten

Frågorna är många när vi nu så sakteliga återgår till det normala och värnplikten kommer tillbaka. Som komplement till Försvarsmaktens frivilliga personalförsörjning återinförs skyldigheten för totalförsvarspliktiga att genomföra mönstring och grundutbildning. Till en början kommer 4 000 personer per år att grundutbildas. En siffra som steg för steg ska växa till sig.

Nu bjuder Göta ingenjörregemente (Ing 2) in alla ungdomar som är födda år 2000 (och deras föräldrar) till informationskväll om totalförsvarsplikten. Ett perfekt tillfälle till mer kunskap och för att få svar på sina frågor.

För att delta krävs föranmälan. Skicka snarast namn och hur många ni blir som kommer via e-post till: rekrytering-ing2@mil.se

Tid och plats: Tisdag den 7 november kl 18:00-19:30. Fritidsgården Ing 2, Stockholmsvägen 35, Eksjö (klicka här för karta, gatuvy m m)


Film: Martin mönsterelev på mönstringen, nyhetsreportage Helsingborgs Dagblad (1:42 min)

Om värnplikten, totalförsvarsplikt och repetition

Göta ingenjörregemente

Läs även Semper Miles: Tillsammans! Svensk värnplikt äntligen tillbaka och Fortfarande hundratusentals soldater i Sverige samt Värnpliktiga utgjorde ett besvärligt och dödligt försvar

(Bilden är från ett annat tillfälle.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]