Foto: Ystad International Military Tattoo

Militärmusikuppvisning av hög internationell klass

Så har det åter blivit dags för ett av de främsta tattoo-arrangemangen i Europa! Det går på hemmaplan i Skåne, Sverige så passa på!

Ystad International Military Tattoo 2017 är ett äkta tattoo med målsättningen att presentera “figurativ musik, rörelse och färg med spektakulär ljussättning med det klassiska Edinburgh Tattoo som förebild” och man har levererat sedan 1999.

Det hela börjar klockan 12:00 på torsdag med öppen invigning på Stortorget i Ystad med musik, marsch, dignitärer, tal och överflygning av Gripen. Sedan sätter det igång! Torsdag, fredag och lördag kväll hålls det föreställning utomhus på Ystads gamla regementsområde med start 20:00. Man börjar i dagsljus och avslutar i kvällsmörker. Imponerande och effektfullt, precis som det ska vara!

Medverkar gör: Hemvärnets musikkår Ystad, The Royal Air Force Central Scotland Pipes & Drums, I beredskap, Dragontroppen Ystad, Polizeimusik Zürich-Stadt, The United States Air Forces in Europe Band, Norske Gardesveteraners Drillkontingent, Top Secret Drumcorps, Hemvärnets musikkår Östergötland m fl.
Årets gästartist är Ola Salo som ser fram emot att göra premiär i såna här sammanhang.

Den särskilda ungdomsparaden med talangfulla, unga musikkårer som visar upp sig får inte heller missas. Fredag 11:30 tågar man genom centrala Ystad från Österports torg till Stortorget för att där hålla gemensam konsert.


Film: Godbitar ur Ystad International Military Tattoo 2013 (3:50 min) Foto: Ulf Larsson

Ystad International Military Tattoo – officiell hemsida (info, biljetter m m)

Läs även Semper Miles: Chans att prova på livet som hemvärnsmusiker samt Stor samövning för markstrid drar igång i Skåne

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Ystad International Military Tattoo.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]

– Thursday, Friday and Saturday, 10-12 August, it is renown, genuine International Military Tattoo in Ystad, southern Sweden.