Foto: IMDEX Asia

Tre viktiga skandinaver på IMDEX Asia

Under tre välfyllda dagar samlas man 16-18 maj till IMDEX Asia. Ett arrangemang som går av stapeln vartannat år och som enligt arrangörernas utsago är den främsta internationella mässan för marint försvar och säkerhet i regionen. Här möts säljare och köpare från hela världen för att visa upp det senaste, nätverka, konferera och såklart göra affärer.

Platsen är Changi Exhibition Centre intill Changiflygplatsen i östra Singapore. Ett gigantiskt komplex som totalt erbjuder utställningsytor på 4 luftkonditionerade hektar inomhus och 10 hektar ute, lämpligt beläget i anslutning till havet.

Senast det begav sig hade man runt 10 000 besökare i affärer från 62 länder och regioner samt 70 officiella VIP-delegationer från 41 länder. Nog verkar det som en aktiv och viktig handelsplats att besöka alltid. För den privat intresserade ser det dock inte ut som någon idé att packa väskorna och bege sig dit för att bara kolla. Det är ingen öppen uppvisningsshow. Här gäller inbjudan/föranmälan som handlare eller representant, strikt klädkod, regelverk m m.

I årets upplaga finns tre välkända företag från Skandinavien på plats: Saab AB, Terma A/S och Wärtsilä Corporation.

 


Film: IMDEX Asia 2017 – Hear from our exhibitors (1:52 min)

IMDEX Asia – Officiell hemsida

Läs även Semper Miles: Svensk ruggad militär elektronik i världsklass och Svenska Swordfish nu tillgängligt med Bombardier samt Ryssland får hård konkurrens av svenska Gripen i Indonesien

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]