Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

Gratulationer till chefen

Idag ber vi att få gratulera ÖB, Micael Bydén på födelsedagen! Må 13/6 ha börjat fint, fortsatt bra och avrundas kalasbra i afton.

Överbefälhavaren är en uppskattad ledare som axlade manteln för över 1,5 år sedan (1 oktober 2015). Han gick ut hårt och snabbt spreds den där positiva känslan av att det var rätt man på rätt plats. Den känslan anar och hoppas vi att även han känner.

Gång efter annan visar Bydén prov på gott ledarskap. En föregångsman som hanterar hårdhet och handlingskraft lika bra som kamratskap och humanitet. En som alltid gör det han kan med det han har. Precis den förebild som behövs. Stort tack och grattis!

Jag är stolt över det Försvarsmaktens anställda och frivilliga har åstadkommit det gångna året, men arbetet har bara börjat. Vi ska fortsätta att göra allt vi kan för att öka förmågan till 2020. Den närmaste tiden rymmer ett par viktiga milstolpar.” – ÖB på Rikskonferensen 2017.
Hela anförandet finns att läsa här (PDF)

Några av våra artiklar med ÖB: Tack ÖB för ett väl godkänt första halvår, Överbefälhavaren stark i Agenda och Sveriges försvar står inför utmaningar men klarar uppdraget samt Avlösning i toppen idag

(Bilden är från ett chefsmöte vid ett tidigare tillfälle.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]

– Swedish Supreme Commander, General Bydén, celebrates his 53rd birthday today. Right man in the right place, appreciated by so many. Congratulations!