Foto: Armémuseum

Stort intresse för inblick i Stockholms spionerihistoria

Militär- och säkerhetshistoria är intressant för många insatta men att det skulle locka så som det gör just nu är en positiv nyhet. Armémuseums grepp med stadsvandringar kopplade till olika teman levandegör vårt förflutna och aktiverar folk. Den senaste, om spioner i Stockholm, lockar så stort att de båda tillfällena planerade i september redan är slutsålda. Inte konstigt kanske. “Under andra världskriget var det neutrala Stockholm en ypperlig plats för stormakternas underrättelsetjänster att spionera på varandra.”

Om det stora intresset kommer att resultera i fler tillfällen i spionernas spår under hösten återstår att se.

Den som vill ut och få sig lite annan historia genom stadsvandring rekommenderas Strandvägens kulturhistoria den 12 september. Kanske läge att förboka? Sedan finns det ju dessutom en massa relaterat intressant att besöka på Armémuseum, både i fasta utställningar och som särskilda event, med fri entré alla dagar!

Direkt till Stadsvandring: Strandvägens kulturhistoria

Armémuseum

Läs även Semper Miles: Krigsspel på Armémuseum hela året och Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86 samt Spionen lägger pussel

(Bilden: Skumt möte i Stockholms gränder. Foto: Armémuseum.)

– The Army Museum presents Town Walks/Walking Tours and the latest topic, the International Spy activities in neutral Stockholm during World War 2, shows to be really interesting as the tours already are fully booked.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]