Foto: Ullevi Arena Challenge

Utmanande hinderbana i Ullevi Arena Challenge

För den som anser sig vara av det rätta virket anordnar GOT Event, ÖIS och Military Fitness Sweden nu den ultimata utmaningen: Ullevi Arena Challenge, Nordens hindertätaste OCR-lopp. Deltagarna tävlar mot sig själva, med och mot varandra eller alla andra i en s k Obstacle Course Race, en fälthinderbana, genom Göteborgs urbana djungel runt Ullevi Arena i fyra klasser från den som vill prova på upp till elit. I elitklassen är det stenhård fight där pallplacering innebär prispengar.

Sträckan är på totalt fem kilometer men inte mindre än 60 hinder av olika karaktär ska avverkas på vägen. De sägs inte vara i sammanhanget särskilt tekniskt avancerade men det krävs både fysik och hjärna, inte minst p g a det stora antalet hinder. Den i Obstacle Course Race-världen väldiskuterade hinderkombinationen av vatten- och elektricitet förekommer inte alls på Ullevi men väl moment som Monkey bar, Farmers walk, Mountain Climb, Pyramiden m m, m m. Man går inte ut med hur banan ser ut i detalj eftersom en del av tävlingsmomentet är att inte veta vad som väntar.

Än är det inte för sent att anta utmaningen. Anmälan är öppen t o m 13 november. Och blir du inte med som deltagare är du välkommen att se något alldeles extra och heja på som åskådare. Fri entré!

Ullevi Arena Challenge går av stapeln på Nya Ullevi, Göteborg, lördag den 19 november med klasstarter 10:00-13:40 (klicka här för karta)

Officiell hemsida med anmälan och allt du vill och behöver veta, både som deltagare och åskådare

Se även Semper Miles: Obstacle Course Race utmanar allt fler

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]