Foto: Tech Sgt Joshua Strang, US Air Force

Fem dagar med allt för det civila och militära luftrummet

Dubai Airshow (DAS) har utvecklats något enormt sedan starten 1986 och är idag en av världens största och viktigaste i sitt slag med allt man kan tänka sig för det civila och militära luftrummet.

Här finns massor att se och uppleva för den intresserade och/eller affärssugne. Utställningsområdet med montrar o dyl är samlat i en enda jättelokal och utanför finns över 160 flygfarkoster uppställda. Emellanåt vrålar det fint i luften också!

Mässan hålls vartannat år. Den senaste upplagan, 2015, var den största hittills med 66 346 besökare och över 1 100 utställare från 63 länder som gjorde affärer för 37,2 miljarder amerikanska dollar! Man ser fram emot att slå det rekordet i och med 15:e upplagan 2017. Allt för flyg, både i luften och vad som hör till under fem dagar, 12-16 november! I år med breddad repertoar då man tar in fler affärsområden.

Självklart blir det även en hel del extra, t ex hålls Dubai Airshow Golf Tournament på tisdagen och Jennifer Lopez uppträder för de 3 500 på galamiddagen onsdag kväll.

Följande företag representerar Skandinavien:
Från Sverige: Glenair Nordic AB, Nordic Dino, SAAB AB och Swedish Space Corporation SSC
Från Danmark: Nordic Aviation Capital och Satair A/S
Från Finland: FinnSonic och Galvatek
samt Aviator Airport Alliance AB som representerar alla fyra länderna


Film: Join us at the Dubai Airshow 2017 (5:54 min)

Dubai Airshow – officiell hemsida

Läs även Semper Miles: Svenska Swordfish nu tillgängligt med Bombardier och Viktig förstaskottsförmåga när Meteor gör full entré samt Ryssland får hård konkurrens av svenska Gripen i Indonesien och Stealth gammalmodigt i och med Kinas framsteg inom radar?

(Bilden: Förenade arabemiratens uppvisningsteam ”Al Fursan” (Riddarna) formationsflyger på Dubai Airshow 2015. Foto: Tech Sgt Joshua Strang, US Air Force, PD CC0)

– Dubai Airshow 2017, the biggest ever! 12th to 16th November. Five Swedish companies on site.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]