Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Unga bjuds in till längre sommarkurs med FVRF

För den mellan 15 och 20 som är intresserad av att få veta mer om och prova på Försvarsmakten och framförallt Flygvapnet anordnar Flygvapenfrivilliga (FVRF) sommarkurser om två veckor vardera på Flygvapnets förband runt om i landet. Orterna är Luleå, Uppsala, Linköping, Såtenäs och Ronneby.
Syftet är att ge deltagarna upplevelser och kunskap om verksamheten samt stimulera till fortsatt engagemang. Teori kommer att varvas med praktiska utbildningsmoment, studiebesök, förevisningar m m där utomhusaktiviteter prioriteras, t ex skjututbildning, flygning, förläggningstjänst, exercis, sjukvård och idrott.

Av de sökande krävs att man är svensk medborgare, lägst 15 och högst 20 år fyllda vid kursstart, kan simma 200 meter, är fullt frisk och inte tidigare varit med på sommar- eller grundkurs inom Flygvapenfrivilliga.

Sommarkursen räknas dessutom som jämbördig med grundkurs och öppnar dörrar för framtiden (närmast möjligheten att söka en fortsättningskurs). Sista ansökningsdag är 9 april och kurserna hålls sedan i juni-juli.

Sommarkurs i Flygvapnet – info, kontakt, ansökan m m

Flygvapenfrivilliga (FVRF) – officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: Chefen besöker och minns våra flygflottiljer och Optimal helikopterkraft med FARP samt Snart samtliga Nordiska flygbaser i viktigt samarbete

(Bilden visar ungdomsverksamhet från ett tidigare tillfälle.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]