Foto: Johan Jeppsson

Svensk och utländsk militärhistoria kommer till liv

Levande militärhistoria med dess fordon och föremål. Det är vad som vankas på Möllerödsdagarna nu till helgen. Under lördag och söndag samlas föreningar, entusiaster och intresserade på det gamla övningsområdet Möllerödsfältet ett par kilometer utanför Hässleholm för att uppleva intressanta utställningar, reenactment, stridsuppvisningar, fordonsparad, marknad m m. Ett av Sveriges största militärhistoriska event som går av stapeln för trettonde året.

Bland annat tar Garnisonsmuséet Hässleholm Vänner ut en del av sin fordonssamling och Militärkulturhistoriska föreningen gör sig redo till strid med Wehrmachts 2:a Pansardivision som förebild. Deltagarna är dock många fler och skiftande. Se “Direkt till listan med utställare, säljare OCH medverkande fordon” nedan! Ett spännande evenemang där svensk och utländsk militärhistoria kommer till liv. Det är helt klart läge för en tur till norra Skåne i helgen!


Film: Möllerödsdagarna, ett tidigare år (5:11 min)

Möllerödsdagarna – officiell hemsida

Direkt till listan med utställare, säljare OCH medverkande fordon

Garnisonmuséet Hässleholm Vänner

Militärkulturhistoriska föreningen 2:a Pansardivisionen

Läs även Semper Miles: Imponerande svensk ingenjörskonst gav topplacering samt Stor samövning för markstrid drar igång i Skåne

(Bild: Stridsfordon av alla de slag, på band och hjul. Från ett tidigare år. Foto:Johan Jeppsson. Film: Tyringe Nu.)

– Two days of Swedish and foreign Armour, vehicles and militaria coming alive at Mölleröd Field outside Hässleholm.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]